Døderummet

Maria Krause er netop blevet ansat som vicestatsobducent på Odense Centralsygehus, da en ung pige findes myrdet ved Gudme Sø på Sydfyn. Ved obduktionen finder Krause spor efter en rød farve på pigens hals, der viser sig at være fra et stof man bruger til behandling af spedalskhed.

Vinder af Harald Mogensen prisen i 2010; indstillet til Glasnøglen og Weekendavisens litteraturpris; solgt til Tyskland, Italien og Sverige, Norge & Finland.

Susanne Staun overgår sig selv med ny thriller, der er hylende morsom, intens og forbilledlig i behandlingen af det retsmedicinske stof.
⭐⭐⭐⭐⭐⭐

Berlingske Tidende

Sjældent helt almindelig. I Susanne Stauns fascinerende univers er karaktererne komplekse menneskekarikaturer.
⭐⭐⭐⭐⭐

Politiken

Staun skriver, så det hviner i tænderne på læseren, hver gang Maria Krause planter saven i en ny brystkasse. Det hele er så morsomt og bogstaveligt talt dødspændende, at man dårligt kan lægge bogen fra sig. Uden at forbryde sig mod genrens logik fyrer Staun skabelonen af i et festfyrværkeri af fængslende kemiske gåder og originale personbeskrivelser. 

Information

Susanne Staun er en af de mest velskrivende krimiforfattere, der kan støves op på de hjemlige breddegrader. Let og flydende, elegant og billedskabende – sproget er en fornøjelse.

Kristeligt Dagblad

Maria Krause er en søster til Patricia Cornwells Kay Scarpetta – bare bedre og europæisk: ødelagt, besat, intelligent og menneskelig. 

Die Welt