Døderummet

“Provokerende mainstream”

Vinder af Harald Mogensen prisen i 2010; indstillet til Glasnøglen og Weekendavisens literatturpris

Maria Krause er netop blevet ansat som vicestatsobducent på Odense Centralsygehus, da en ung pige findes myrdet ved Gudme Sø på Sydfyn. Ved obduktionen finder Krause spor efter en rød farve på pigens hals, der viser sig at være fra et stof man bruger til behandling af spedalskhed.

Samtidig er liget af den unge kvinde også voldsomt skamferet, brystvorterne er skåret af, og liget er skændet. Synet af liget minder Maria Krause om et andet mord på en ung pige, der også er begået på Fyn. Maria Krause kæmper med sine egne indre dæmoner, og snart er hun på uhyggelig vis meget personligt involveret i sagen.

Susanne Staun overgår sig selv med ny thriller, der er hylende morsom, intens og forbilledlig i behandlingen af det retsmedicinske stof.

Berlingske Tidende

Rating: 6 out of 6.

Er morderen spedalsk, er han alene om sine ugerninger eller er de flere om mordene og væsentligst af alt – hvem er han?

Maria Krause er ikke en typisk krimihovedperson. For det første er hun obducent og ikke kriminalbetjent eller journalist, og for det andet er hun mildest talt en smule bizar. Hendes eneste ven er nydanskeren Nkem, og på arbejdet er hun alt andet end vellidt. Endelig  har hun for vane at bestille voldtægter af sig selv i de lokale parker, en seksuel fetich som siger meget om hende som person.

Sjældent helt almindelig. I Susanne Stauns fascinerende univers er karakterne komplekse menneskekarikaturer.

Politiken

Rating: 5 out of 5.