Bøger

Fanny Fiske

Fiske er adfærdspsykolog og profileringsekspert med speciale i seriemordere. Ja, hun er vel nærmest blevet et begreb for det skøre, det vilde og det beskidte i den danske krimiverden. Fra sin bopæl i en nær, lettere dystopisk fremtid i universitetsbyen Cornwell et sted syd for London hjælper hun politiet i England og det øvrige Europa med at blotlægge den sociale og psykologiske dna på forbrydere uden et sædvanligt motiv.

Kønslig omgang (2020) #fiske

Et herligt gensyn med den politisk ukorrekte Doktor Fanny Fiske, der midt i profileringen af en sadistisk seriemorder bliver anklaget for seksuel udnyttelse af fem tidligere elever.

“Susanne Staun skriver hamrende underholdende, men hun skriver ikke kun for underholdningens skyld.”

Berlingske, 5 ud af 6 stjerner

Før jeg dør (2009) #fiske

Fanny Fiske er på farten igen. Hun er netop opereret i ansigtet og bærer derfor hijab. Den viser sig senere at være en udmærket forklædning

Mine piger (2008) #fiske

Træd ikke Fanny Fiske over tæerne – for så træder hun i karakter. Rablende politisk ukorrekt krimi.

“Ved dette mit første møde med Fanny Fiske blev jeg hurtigt glad for ikke at kunne tælle hende blandt mine venner. For mage til øretæveindbydende bitch skal man lede længe efter”

-Marit Haugaard, Litteratursiden

Mit smukke lig (2002) #fiske

Dr. Fanny Fiske er adfærdspsykolog og tilknyttet det fælleseuropæiske politi. Hendes speciale er profilering af serieforbrydere og lystmordere. Hendes liv er hendes arbejde, kun afbrudt af jævnlige ansigtsløftninger og forførelse af unge politifolk på de mange kurser, hun holder.

“Susanne Staun har skrevet en underholdende og dybt fængslende roman. Sproget er direkte og yderst bramfrit, men gennemsyret af en befriende humor. Dr. Fanny Fiske er en person, man elsker at hade, men heldigvis viser hun i denne bog et par sårbare skrammer i sin ellers stålglatte overflade. Det er utroligt, hvad hun og Susanne Staun kan få ud af et mordsted, og som læser er man opslugt og underholdt til sidste side.

-Litteratursiden

Liebe (2000) #fiske

Adfærdspsykolog og profileringsekspert, Fanny Fiske træder endnu engang hjælpende til i grumme sager der bl.a. handler om mord og voldtægter.

Man kan have mange følelser for Fanny: had, irritation beundring etc. men i hvertfald kan man ikke beskylde konen for at være ligegyldig og kedelig.

-Litteratursiden

Som arvesynden (1999) #fiske

Byen Cornwell i England opskræmmes af en massemorder, som bortfører og parterer børn –  Fanny Fiske, adfærdspsykolog med speciale i profilering, sættes på sagen, men den skrappe, selvglade pige begynder snart at tvivle på sine evner.

Maria Krause

Maria Krause er ikke en typisk krimihovedperson. For det første er hun obducent og ikke kriminalbetjent eller journalist, og for det andet er hun mildest talt en smule bizar

Helt til grænsen (2015) #krause

Retsmediciner Maria Krause går altid helt til grænsen og ofte over den. Gys, gru, sex og en god dosis spænding kendetegner bogen, men sarte sjæle skal nok vælge en anden godnatlæsning.

Hilsen fra Rexville (2013) #krause

I Odenses pæne lægekvarter bliver en toårig pige vansiret for livet, da hun vågner op efter en middagslur badet i afløbsrens.  Retmedicineren Maria Krauses undersøgelser dokumenterer et gerningstidspunkt, som entydigt beviser, at kun moren eller faren kan have mishandlet pigen.  I Danmark kan man ikke dømmes kollektivt, så selvom den efterfølgende byretsdom fastslår, at en af dem har gjort det, bliver begge frikendt. 

Døderummet (2010) #krause

En ung kvinde bliver fundet liggende på ryggen hen over et elhegn ved Gudme Sø på Sydfyn. Hun er tilsyneladende stukket ihjel og tømt for blod et andet sted.

Vicestatsobducent dr. Maria Krause, Odense Retsmedicinsk Institut bliver sat på sagen. Synet minder hende om liget af en anden ung kvinde som blev fundet ved et slot tæt på Faaborg.

Selvstændige titler

Velkommen til mit mareridt (2015)

I “Velkommen til mit mareridt” giver forfatteren Susanne Staun indsigt i den teologistuderende Marias mareridt. Da hun møder den charmerende Timm er hun solgt, og hun får en datter med ham. Lykken varer dog ikke evigt, for Timm viser sig at være en psykopat, som hun må flygte fra. Han hungrer efter magt, og ved brug af psykisk terror og magt på alle niveauer, gør han det kun sværere for Maria at vinde forældreretten over deres fælles datter.

Skadestuen (2005)

En ung kvinde bliver fundet liggende på ryggen hen over et elhegn ved Gudme Sø på Sydfyn. Hun er tilsyneladende stukket ihjel og tømt for blod et andet sted.

Vicestatsobducent dr. Maria Krause, Odense Retsmedicinsk Institut bliver sat på sagen. Synet minder hende om liget af en anden ung kvinde som blev fundet ved et slot tæt på Faaborg.

Martas hjerte (2004)

Simon elsker og beundrer sin søster Marta, der er ganske speciel og i besiddelse af en enorm indfølingsevne for de svage og hjælpeløse. Simon ved lidt mere end resten af familien, for han er Martas fortrolige og hans viden gør langsomt men sikkert hans følelser overfor søsteren mere og mere splittede, til sidst i en sådan grad, at han ikke længere kan holde sin viden for sig selv. Marta opfatter nemlig sig selv som frelsende engel, der afliver alle, livet er for hårdt ved. Da Marta til sidst også mener, at livet er for hårdt for sin gamle mor, får Simon nok. Hans samvittighed byder ham at stoppe Marta, selvom han ikke er parat til at sende hende i fængsel.

Langt fra mig (2003)

Lars og Kris lever i hver sin verden i deres hus sammen med deres børn, uden at nogen af dem i virkeligheden har det fjerneste kendskab til den andens liv. Lars har en elskerinde og er træt af Kris, men han er også skræmt af tanken om et skilsmisseliv med delebørn. Uden at Kris aner noget, planlægger han under en ferie i Grækenland at »gå efter cigaretter« med sin elskerinde og tage børnene med…

Blå hav (2001)

Janna Monsor er hovedpersonen, en ung kvinde, mor til to piger og gift med Hager. Tilsyneladende lever de i en harmonisk og lykkelig verden, er glade for døtrene og hinanden. Et totimers bekendtskab mellem Janna og en kollega ændrer med ét livet for familien Monsor. Jalousi og ondskab tændes i Hager, og livet herefter bliver fyldt med vold, terror og fysiske samt psykiske overgreb. Da Janna opdager, at pigerne udsættes for det samme misbrug som hende selv, vågner hun op, og slår simpelthen Hager ihjel.

Gratis frokost (1999)

De lettere absurde begivenheder i Melede udvikler sig, da den ækle nabo Henning under mordforsøg på Molly Gewissenheri får et rødbedeglasskår i øjet og hjernen

Sådan lyder en salonriffel (1998)

En absurd nabostrid om ejerforholdet til en lille bro truer venskabet mellem tre kvinder i en lille landsby. Det er en verden og et tema med Weldon’ske og Panduro’ske træk, fortalt i en tidstypisk hurtig og rap stil, som kan minde om Isabella Smith: En flirt mellem venner (1997).